Niets doen is geen optie (meer)

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Hoe ziet de keten er over vijf jaar uit? Wie zijn de klanten van de toekomst en hoe zien hun wensen en behoeften eruit? Waar verdienen we in de toekomst ons geld mee? Een toekomstbestendige koers uitstippelen valt niet mee.

RAI Vereniging en BOVAG bieden ondernemers in de Gemotoriseerde Tweewielerbranche de helpende hand en hebben samen met bureau Jester voor zowel de scooter- als motorbranche toekomstscenario’s voor 2020 in kaart gebracht. Deze scenario’s zijn opgesteld op basis van 17 trends en ontwikkelingen die de komende jaren de branche laten bewegen.

“De scenario’s voorspellen de toekomst niet, maar zijn vóórstellingen van mogelijke toekomsten”, zegt Alex van het Hoff, voorzitter RAI GT. “Ze beelden bepaalde, soms extreme situaties uit, gebaseerd op de onzekerheden van nu. Zal de economie duurzaam aantrekken? Gaat de consument anders naar mobiliteit kijken? Of komt er een race tot the bottom, waar uiteraard niemand op zit te wachten. We hebben de scenario’s in kaart gebracht en mogelijke antwoorden geformuleerd.”

De toekomstscenario’s geven ondernemers geen kant-en-klare antwoorden, maar wel richting, inzicht en genoeg redenen om het gesprek aan te gaan met alle partijen in de keten. En natuurlijk: een call to action. “Want niets doen is geen optie. Het is tijd om in beweging te komen, ondanks de waan van de dag”, zegt Egbert van Drie, voorzitter BOVAG GT. Diverse ondernemers en importeurs hebben de afgelopen weken de regiobijeenkomsten van BOVAG en RAI Vereniging bezocht, waarin de toekomstscenario’s centraal stonden.

Geïnteresseerd? De volgende bijeenkomsten staan gepland voor 11 en 16 november aanstaande. Meld je hiervoor aan via gt@bovag.nl.

Bekijk hier het filmpje van de bijeenkomst van 26 oktober jl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring