Hoe goed is het gesteld met de toekomstperspectieven van uw medewerkers?

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

De inmiddels bekende workshops Klaar voor de toekomst worden sinds enige tijd ook gegeven bij u in het truckbedrijf. De praktische incompany-workshops helpen uw medewerkers te ontdekken wat hun kwaliteiten zijn en welke vaardigheden ze nog verder willen of kunnen ontwikkelen.

U kunt als truckondernemer de workshop bij u op het bedrijf voor uw medewerkers organiseren, helemaal toegespitst op uw situatie. De workshop helpt u om meer uit functioneringsgesprekken met uw werknemers te halen. Uw medewerkers worden tijdens de workshop namelijk uitgedaagd om na te denken over hun toekomst. Hij kan daardoor tijdens een functioneringsgesprek goed aangeven wat hij in het komende jaar voor u en uw bedrijf concreet kan betekenen en hij weet hoe hij voor u als werkgever aantrekkelijk kan blijven. “De workshops zijn dus voor zowel werkgevers als werknemers zeer de moeite waard”, zegt Aad Verkade, branchemanager BOVAG Truckdealers. “En om de kosten hoef je het al helemaal niet te laten: ze zijn dankzij de OOMT-subsidie immers kosteloos.”

Groeien
‘’Ik kan het iedereen aanraden”, zegt Henk Kempes, vestigingsmanager van Bakker Bedrijfswagens. De onderneming heeft zeven vestigingen in de provincies Utrecht en Gelderland. “Bij ons hebben meer dan twintig medewerkers deelgenomen aan de workshop en meer dan de helft is inmiddels begonnen met een vervolgcursus.” Het betreft chefs werkplaats, parts-managers en receptionisten, aldus Kempes. “Zij hebben zich vooral opgegeven voor cursussen leidinggeven en communiceren met de klant. We zijn er als onderneming heel blij mee, want we zien onze medewerkers groeien in hun rol. En daar wordt ons bedrijf weer beter van. Kennis is macht, zeg ik altijd. Hoe meer je weet, hoe makkelijker het wordt.”

Wilt u ook zo’n incompany-workshop bij u in het bedrijf organiseren? Neem dan contact op met loopbaancoach Marleen van Reeden (telefonisch op 06 – 51704061 of 030 – 6595313 of via e-mail: marleenvanreeden@bovag.nl)
 
Meer lezen over de workshops Klaar voor de Toekomst kan op de website van OOMT. Leden kunnen ook terecht op het Ledenportaal.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring