Inspraak BGF: deel uw visie met ons!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Het zal u niet zijn ontgaan: BOVAG werkt aan een vernieuwd, toekomstbestendig BOVAG Garantiefonds (BGF) voor rijscholen. Het garantiefonds is er voor u en daarom houdt BOVAG in december nog drie inspraakavonden.

Kom ook en geef uw mening, want inspraak betekent dat u volop de gelegenheid heeft om input te geven en vanuit uw praktijk mee te denken over BGF. “We hebben het wel over een uniek product!”

BOVAG staat voor zorgeloze mobiliteit, kwaliteit en zekerheid. BGF sluit daar naadloos op aan. Het garantiefonds is van en voor rijscholen en daarom houdt BOVAG de komende weken inspraakavonden, verspreid over het land.  “BGF is een uniek product waarmee wij ons als BOVAG-leden kunnen onderscheiden”, aldus Pieter Roordink van Rijschool Roordink in Putten.  Hij is overtuigd voorstander van een solide en toekomstbestendig garantiefonds. “Met BGF helpt BOVAG gedupeerde leerlingen uit de brand als een van de BOVAG-leden onverhoopt failliet mocht gaan. Een ijzersterk verkoopargument.”

Iedere BOVAG-rijschool doet jaarlijks een financiële bijdrage aan dit fonds. Afgelopen jaren is meerdere malen een beroep gedaan op het garantiefonds, waardoor BOVAG genoodzaakt is om kritisch te kijken naar de opbouw van het BGF. Daarom werkt BOVAG momenteel aan een vernieuwd, toekomstbestendig garantiefonds. Toekomstbestendig wil zeggen: op de korte én lange termijn betaalbaar, kostendekkend én inzichtelijk, welke leerling heeft waarop recht in geval van faillissement.

“Ik hoop dat veel leden deze inspraakavonden zullen bijwonen, want hun kijk vanuit de praktijk is heel nuttig en belangrijk”, vervolgt Roordink. “Inspraak betekent dat leden hun visie kunnen geven over de verschillende denkrichtingen.” De kostenstructuur komt onder meer aan bod, evenals de promotie van het garantieproduct (Hoe kan BGF mij geld gaan opleveren?) en de profilering van BOVAG-rijscholen in de markt.

Na de  bijeenkomsten verzamelt BOVAG alle input en maken specialisten van BOVAG, samen met Bovemij en een aantal bestuursleden, een voorstel voor het nieuwe BGF. Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering begin 2016 wordt het nieuwe BGF gepresenteerd en wordt er aansluitend over gestemd. Ook daar kunnen leden weer bij aanwezig zijn.

De inspraakavonden vinden in een veilige, besloten omgeving plaats. Van te voren aanmelden is daarom verplicht. Zonder aanmelding krijgt men dus geen toegang. Aanmelden is mogelijk via http://leden.bovag.nl/inspraakavondbgf.

De data:
  • 2 december in Marum (Groningen), restaurant Kruisweg
  • 9 december in Papendrecht, Apollo Hotel
  • 10 december in Zaandam, restaurant De Hoop op d’ Swarte Walvis
Programma
Het programma van de inspraakavond ziet er als volgt uit:
 
  • 18:00 uur: Ontvangst met soep en broodjes
  • 18:30 uur: Start plenair programma
  • 19:00 uur: Koffiepauze
  • 19:15 uur: Input geven/discussie in groepen
  • 20:45 uur: Plenaire terugkoppeling en ‘hoe nu verder?’
  • 21:00 uur: Afsluiting met borrel
 

 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring