Doelgroepregister participatiewet vanaf nu online in te zien

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het doelgroepenregister is vanaf nu online in te zien. Het is nu mogelijk om direct te checken of een werknemer of sollicitant in het doelgroepregister staat. In dit register zijn mensen met een arbeidsbeperking opgenomen die meetellen voor het quotum van de banenafspraak.

Neem u iemand met een arbeidsbeperking aan, dan kunt u aan de hand van het BSN-nummer direct online controleren of deze persoon tot de doelgroep behoort.  Dit is met name relevant voor werkgevers met meer dan 25 werknemers. Zij vallen namelijk onder de quotumwet.
 
Dat betekent dat deze werkgevers de verplichting hebben om mensen uit de doelgroep in dienst te nemen of te werk te stellen. Doen zij dat niet, en worden er op landelijk niveau niet voldoende mensen uit de doelgroep door het bedrijfsleven aangenomen, dan dient er voor iedere niet ingevulde werkplek een quotumheffing te worden betaald.
 
Het online register is te vinden via het Werkgeversportaal van het UWV.
 
Deze verplichting vloeit voort uit de Participatiewet en de daarin opgenomen banenafspraak. Wilt u hier meer over weten, bekijk dan dit eerdere bericht van BOVAG over dit onderwerp.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring