Bruggen en apk-meetmiddelen nog steeds jaarlijks verplicht keuren

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 1 min

Hefbruggen en apk-meetmiddelen moeten nog steeds jaarlijks gekeurd worden. Gebeurt dit niet, dan staat de apk-erkenning op het spel. Veel ondernemers zijn door een artikel uit de BOVAGkrant van september in de veronderstelling dat de keuringsfrequentie is veranderd, maar dat is niet het geval.

Het artikel ‘Kan het wat minder’ in de BOVAGkrant van september blijkt tot verwarring te leiden. Voor alle duidelijkheid: voor hefbruggen geldt een jaarlijkse keuring. Bij de keuring van middelen die gewicht, druk, geluid en kracht meten, wordt er in de apk-richtlijn vanaf 2018 een lagere frequentie toegestaan. Maar dan geldt dat alleen als de importeur/fabrikant instaat voor de afwijking van het meetmiddel bij tweejaarlijkse keuring. Met andere woorden: neem geen risico en zorg dat u volgens de huidige frequentie van uw apk-apparatuur aan de keuringsplicht voldoet.

BOVAG is in gesprek met de RAI Vereniging over meer transparantie in de markt, zodat duidelijker is welke leverancier welk apparaat tegen welke conditie aanbiedt. BOVAG zal u via de nieuwsbrief op de hoogte houden van de keuringsfrequentie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring