BOVAG zoekt voorzitter Onafhankelijke Autobedrijven

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven zoekt per 1 januari 2016 een nieuwe voorzitter. Deze grootste afdeling van BOVAG heeft ruim 3.000 leden. De voorzitter is het gezicht van de Onafhankelijke Autobedrijven.

De kernopdracht voor de nieuwe voorzitter luidt:
  • Het laden van de ondernemersagenda. Hij/zij snapt wat er bij de achterban speelt en neemt het voortouw bij het agenderen van de relevante thema’s;
  • Het leiden van een assertieve en scherpe belangenbehartiging. Hij/zij maakt er een sport van om de belangen van de leden te behartigen, op allerlei niveaus en op meerdere platformen;
  • Het verbinden van de leden onderling en van leden met verschillende deelsectoren in de mobiliteit. De voorzitter slaat bruggen tussen deelbelangen, ook binnen BOVAG als geheel,  en legt de relatie met ontwikkelingen in de buitenwereld.
We zoeken een charismatische, communicatieve ondernemer. Iemand die ondernemerskwaliteiten combineert met een sterke bestuurlijke achtergrond en een scherp strategisch inzicht en politiek gevoel. Een inspirator en verbinder. En tegelijkertijd iemand die op een stevige manier de belangen van de achterban kan bepleiten. De nieuwe voorman spreekt de taal van zowel kleine als grote merkonafhankelijke ondernemers, kent de branche en bijbehorende uitdagingen als zijn of haar broekzak en is in staat om vanuit een helikopterview de branche te analyseren. Hij of zij heeft brede bestuurlijke ervaring, liefst binnen BOVAG. Maar in ieder geval in de automotive/mobiliteitsindustrie.

Kandidaten die ondernemer (m/v) zijn, met een representatief BOVAG-autobedrijf, of zeer recent zijn afgezwaaid als BOVAG-ondernemer, genieten de voorkeur.

Het voorzitterschap vraagt gemiddeld één tot twee dagen per week. Daarnaast neemt de voorzitter  enkele taken op zich ter representatie van de afdeling, zoals congressen en diverse externe bijeenkomsten. Belangrijk is dat de voorzitter zijn/haar tijd voor de vereniging flexibel kan inzetten en dat deze inzet steeds voorrang krijgt. De voorzitter heeft geen conflicterende nevenfuncties.

Procedure
De BOVAG laat zich bij deze procedure begeleiden door Marcel Gasseling van Gasseling Search. Kandidaten kunnen zich tot 1 december 2015 melden via info@gasselingsearch.nl. Meer informatie, waaronder het complete profiel, is te verkrijgen via Marcel Gasseling of Elise van Mil (073- 8200374). Een selectiecommissie, bestaande uit twee bestuurders van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, en drie onafhankelijke leden, maakt onder begeleiding van de onafhankelijk adviseur een keuze uit de kandidaten, waarbij het genoemde profiel als toetssteen dient. De keuze van de selectiecommissie wordt voorgelegd aan de algemene ledenvergadering van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Tijdens de sollicitatieprocedure is anonimiteit gewaarborgd. Tegenover het werk van de voorzitter staat een passende vergoeding.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring