Adviseert u al de Beste Band?

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Weet u al welke winterbanden u uw klanten gaat adviseren als zij voor de winterbandenwissel bij u langs komen? Voor iedere auto is er een ideale band in de zin van veiligheid en CO2-uitstoot. De overheid voert momenteel campagne met 'Kies de Beste Band' op basis van het Europese Bandenlabel en u kunt daaraan meedoen.

Het Europese Bandenlabel is enkele jaren geleden in het leven geroepen om consumenten te helpen bij het kiezen van de stilste, veiligste en zuinigste band voor hun auto. “Kies je de beste band voor de auto, dan produceert deze minder geluid tijdens het rijden, verkort dit de remweg bij een noodstop en – ook niet onbelangrijk – de klant bespaart op zijn brandstofkosten”, legt milieuspecialist Jan Bessembinders van BOVAG uit. “Het grotere milieuvoordeel is dat het Nederlandse wagenpark minder CO2 zou uitstoten als iedereen op de beste band voor zijn of haar auto zou rijden. De beste band is dus laaghangend fruit in het verlagen van de hoeveelheid CO2 die we jaarlijks met z’n allen uitstoten.”

Meedoen
Leden kunnen hun steentje bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot door de Beste Band te adviseren bij vervanging van de winterbanden. Bessembinders: “Je kunt het bandenlabel gebruiken als objectieve maatstaf om de klant bij vervanging de beste band te adviseren; je toont je moderne vakmanschap als BOVAG-lid en dat levert grotere klanttevredenheid op. Het gebruik van het bandenlabel is dus ook gewoon een commerciĆ«le kans.”

De overheid voert momenteel een grote publiekscampagne en leden kunnen daarbij aanhaken. Kijk eens op www.debesteband.nl voor inspiratie. U vindt op deze site nuttige informatie, factsheets en campagnemateriaal, zoals filmpjes en banners, die u kunt gebruiken bij een juist bandenadvies aan de klant.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring