Per 1 juli verandert maximale termijn tijdelijke contracten

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Per 1 juli kan een werkgever een werknemer nog maar maximaal 24 maanden tijdelijk in dienst nemen. Nu is deze periode nog 36 maanden. Wordt de maximale periode overschreden? Dan heeft de werknemer recht op een contract voor onbepaalde tijd.

Werkgevers moeten bij het verlengen van arbeidsovereenkomsten op of na 1 juli 2015 dus goed in de gaten houden of de keten van 24 maanden niet wordt overschreden. Op contracten die voor 1 juli 2015 afgesloten worden,  blijft de oude ketenregeling van maximaal 36 maanden van toepassing.

Ook de periode die tussen twee arbeidsovereenkomsten moet zitten om een nieuwe keten te starten verandert. Nu moet een werknemer nog minimaal 3 maanden en 1 dag uit dienst zijn geweest voordat hij weer tijdelijk in dienst kan komen. Vanaf 1 juli bedraagt deze tussenpoos echter minimaal 6 maanden en 1 dag. Dit gaat per direct in! Let dus goed op bij het aanbieden van een nieuwe arbeidsovereenkomst op of na 1 juli. Was de werknemer 6 maanden daarvoor ook in dienst? Dan is de keten dus niet onderbroken geweest, wat kan leiden tot een contract voor onbepaalde tijd.

Overgangsrecht cao Tank en Was
Valt het bedrijf onder de cao Tankstations en Wasbedrijven, dan kunnen werkgevers bij deze bedrijven per 1 juli gebruik blijven maken van de afwijkende ketenregeling uit de cao, dus maximaal 4 contracten binnen 36 maanden. Maar let op! Na afloop van de cao op 1 november 2015 gaat voor contracten afgesloten op of na 1 juli 2015 per direct de nieuwe regeling gelden. Zorg dus dat  de contracten die vanaf 1 juli verlengd worden op grond van de cao-ketenregeling tot uiterlijk 1 november lopen.

Meer informatie
Deze verandering is het gevolg van de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Deze wet heeft grote gevolgen voor het arbeidsrecht. Zorg dat u op de hoogte bent van alle veranderingen. BOVAG heeft een praktische brochure opgesteld met alle wijzigingen op een rij. Deze vindt u op het ledenportaal en onderaan dit bericht.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030 6595 300.
Voor iedereen die zich bezighoudt met personeelszaken bij BOVAG-bedrijven is er de nieuwsbrief Werkgeverszaken. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan hier.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring