Nieuw BOVAG-dealerplatform zorgt voor duidelijker geluid

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Om aan slagkracht en duidelijkheid te winnen, heeft BOVAG Fietsbedrijven het BOVAG Dealerplatform opgericht. Dit platform strijdt namens de gehele achterban voor een sterke positie van de fietsretailers in de bedrijfskolom. Tientallen proactieve BOVAG-fietsretailers vormen het Dealerplatform, waarin ook de bestaande dealerplatforms zijn opgenomen.

Meer dan ooit is het van belang dat de fietswinkelssamen sterk staan en met één duidelijke stem spreken. Via de bestaande structuur met losse dealerplatforms was het lastig om de algemene retailbelangen goed bij de importeur onder de aandacht te brengen. Daarom is het nieuwe merkoverstijgende BOVAG dealerplatform opgericht. Deze kopgroep richt zich op de volgende doelen:
  • Goede en werkbare samenwerkingsafspraken met de grotere fietsfabrikanten: met name over de inhoud van de dealercontracten
  • Een gezond verdienmodel voor de retail

Onderhandelingsteams
Twee keer per jaar komt het platform bij elkaar om over merkoverstijgende ontwikkelingen te praten die de dealers aangaan. Daarnaast zijn per merk of leverancier onderhandelingsteams opgezet. Deze onderhandelingsteams bestaan uit een afvaardiging van de dealers van het desbetreffende merk. Zij voeren namens de leden de besprekingen en onderhandelingen met de leveranciers.

Dealeradviesboek
Om het BOVAG Dealerplatform voldoende handvatten te geven om plannen te maken en acties en op te zetten, stelt BOVAG elk seizoen het BOVAG Dealeradviesboek samen. De basis voor dit boek is het Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI), waarin de samenwerking met de fabrikanten wordt geëvalueerd. Daarnaast lichten de juristen van BOVAG de voorwaarden en contracten van de belangrijkste fietsleveranciers- en fabrikanten door. Beide exercities leveren een lijst met aandachtspunten en aanbevelingen op per leverancier. Daarmee kunnen individuele fietsretailers én de diverse onderhandelingsteams aan de slag. Voor fietsbedrijven vormt het boek een goede basis voor een gesprek met de vertegenwoordiger over jaarafspraken en een verbetering van de samenwerking.

Meer informatie over het BOVAG Dealerplatform >>

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring