Help startende wielersporters op weg

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Elk jaar stappen tienduizenden Nederlanders voor het eerst op een racefiets. Start2Bike helpt startende wielersporters op weg door hen de basisvaardigheden van sportief fietsen bij de brengen. Ook u kunt startlocatie en/of trainer worden voor een van de opstapcursussen.

Start2Bike is het sportstimuleringsprogramma van wielersportbond NTFU. BOVAG en NTFU hebben de krachten gebundeld om lokaal het sportieve fietsen te promoten.

Omzetgroei voor uw bedrijf
Start2Bike is een mooie manier om nieuwe klanten op een sympathieke manier kennis te laten maken met uw winkel en de band met bestaande klanten te versterken. Het kan daarnaast een belangrijke bijdrage leveren in de omzetgroei van uw bedrijf. Want, wist u dat 60% van de deelnemers een aankoop doet in de fietswinkel die als startlocatie dient? 

Start2Bike-trainingen 6 en 7 juni
Op meer dan 80 locaties in het land starten er nieuwe Start2Bike-trainingen op 6 en 7 juni. Tijdens vier trainingen van ongeveer drie uur leren deelnemers de basisvaardigheden van het sportief fietsen. Onderwerpen zoals remmen, schakelen, bochten, obstakels, klimmen en dalen komen aan bod. Aanmelden als startlocatie >>

Trainingsdag op 17 mei
Als startlocatie bent u zelf verantwoordelijk voor het vinden van een trainer. Is uw mecanicien een ervaren fietser of zit u zelf regelmatig op de fiets? Dan kunt u Start2Bike zelf aanbieden. Het volgen van de gratis Start2Bike trainersdag is dan verplicht. De volgende trainersdag vindt plaats op zondag 17 mei (aanmelden via bvandevossenberg@ntfu.nl). Wilt u uw fietsbedrijf aanmelden als startlocatie voor Start2Bike-trainingen, maar heeft u geen trainer? Neem dan contact op met een NTFU-vereniging in de buurt of met de NTFU. Zij brengen u in contact met een gecertificeerde NTFU-instructeur. 

Extra meerwaarde: workshops
U kunt de training aanvullen met een sleutel- of kledingworkshop. Wist u bijvoorbeeld dat 42% van de Nederlandse wielersporters graag aan zijn eigen fiets sleutelt? En dat startende wielsporters het moeilijk vinden om in te schatten tijdens welke omstandigheden zij welke kleding het beste kunnen dragen? Het aanbieden van een workshop versterkt het vertrouwen tussen u en de consument. En u kunt als expert op dit gebied uw kennis delen. Er is een voorbeeld van een sleutelclinic en kledingworkshop uitgewerkt, die gericht zijn op de startende wielersporter. Deze informatie vindt u als startlocatie terug in het promotiepakket.

NTFU ondersteunt u verder met:
  • Landelijke promotie
  • Startlocaties zijn via de NTFU verzekerd tegen aansprakelijkheid
  • Promotiepakket (posters, flyers, toolkit workshops, persberichten, advertenties en beeldmateriaal)
  • Trainershandboek
Meer informatie

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring