Evaluatie MBO 4-opleiding onderwijsassistent rijinstructeurs

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 1 min

BOVAG evalueert 8 juni een pilot waarbij rijinstructeurs van een aantal BOVAG-rijscholen een MBO 4-opleiding als onderwijsassistent volgen via ROC Da Vinci. Bij de tussentijdse evaluatie zijn ook het ROC Da Vinci en BOVAG rijschoolondernemer René Brünen, een van de grondleggers van het initiatief, aanwezig.

Een tiental geselecteerde en gemotiveerde rijinstructeurs volgt sinds vorig jaar de opleiding onderwijsassistent aan ROC Da Vinci. “Met de MBO 4-opleiding tot onderwijsassistent vergroten deze instructeurs hun pedagogische kwaliteiten en didactische vaardigheden”, zo is de stellige overtuiging van branchemanager Frans Bastiaansen van BOVAG Rijscholen. “Deze mensen beschikken natuurlijk over hun WRM-bevoegdheid en zijn zonder meer vakbekwaam, maar met deze verdiepingsslag kunnen zij naar onze overtuiging nog beter maatwerk leveren. Omdat geen leerling immers hetzelfde is en de maatschappij steeds meer verwachtingen heeft van een rijinstructeur.”

Bastiaansen spreekt de hoop en verwachting uit dat de pilot wordt omgezet in een definitief BBL-lesprogramma voor zowel bestaande als adspirant rijinstructeurs. “Dit initiatief sluit immers naadloos aan op het kwaliteitsstreven van BOVAG.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring