Derde zitplaats, milieuzones en zwaardere lading in leden enquête

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG Rijscholen houdt in juni per email een korte enquête onder rijschoolhouders die truckonderwijs aanbieden (CDE). BOVAG onderzoekt onder meer in hoeverre leden een derde zitplaats in de truck ook daadwerkelijk op het kenteken hebben staan.

“Bij praktijkexamens en nascholingscursussen wordt bij CDE-voertuigen veel gebruik gemaakt van een derde zitplaats”, aldus branchemanager Frans Bastiaansen van BOVAG Rijscholen. “Op dit moment is het gebruik hiervan op verschillende manieren vastgelegd. Het CBR wil met het oog op de  verkeersveiligheid verplicht stellen dat voor alle voertuigen die worden ingezet voor praktijkexamens en nascholingscursussen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de derde zitplaats voor het vervoeren van passagiers, die zitplaats ook op kenteken staat. Als de derde zitplaats niet op kenteken staat, dan kan er tijdens het praktijkexamen of de nascholing straks geen derde persoon mee in het voertuig.”

Aan de leden wordt gevraagd om hoeveel voertuigen het gaat en wat een realistische overgangsperiode zou zijn.  Bastiaansen: “We koppelen de uitkomsten terug naar het CCV, zodat in de volgende bijeenkomst van de klankbordgroep de zaken goed gedocumenteerd besproken kunnen worden. We willen uiteraard voorkomen dat les- en examenvoertuigen plotseling worden afgekeurd,”

BOVAG onderzoekt verder in hoeverre leden hinder ondervinden van de milieuzones in enkele grote steden. Zo kunnen Euro2, 3 en 4 vrachtwagens niet meer in alle stadscentra terecht. Ten slotte mogen leden aangeven hoe zij de verplichte zwaardere lading bij rijlessen en examens ervaren.

Houd uw mailbox in de gaten!

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring