Vragen over arbo, cao, nieuwe wetgeving? Check eerst het ledenportaal!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

BOVAG-leden die meer willen weten over cao, nieuwe wetgeving, goed werkgeverschap, pensioen en onderwijs, doen er goed aan eerst het ledenportaal van BOVAG te checken. BOVAG biedt op deze onderwerpen veel extra’s in ondersteuning, speciaal voor BOVAG-leden.

Er is op brancheniveau namelijk veel collectief geregeld, bijvoorbeeld op het gebied van arbo en personeelszaken. Begin dus bij leden.bovag.nl voordat u verder kijkt.

Ledenportaal
Op het ledenportaal van BOVAG is een heleboel informatie te vinden. Onder de tab Cao staat een
overzicht van de ondersteuning die BOVAG biedt bij het invullen van ‘goed werkgeverschap’, bijvoorbeeld door een loopbaancoach in te schakelen. Ook de onderwerpen cao, onderwijs en pensioen komen hier uitgebreid aan bod.
 
Onder de tab FAQ is antwoord te vinden op veelgestelde vragen met betrekking tot wettelijke regelingen en  cao-regels. Ook staan daar voorbeelden van documenten die handig zijn. Denk aan voorbeelden van een arbeidsovereenkomst.

MENSmobiel
Naast het ledenportaal is er MENSmobiel.nl, waar leden die vallen onder de cao MvT, terecht kunnen voor kosteloos persoonlijk advies met betrekking tot arbo-zaken en ziekte en verzuim. Er is ook informatie over bijvoorbeeld personeelsbeleid en arbeidsongeschiktheid te vinden. Onderdeel van MENSmobiel is  ARBOmobiel.nl, een website speciaal over arbo-zaken. Daar staat de Arbocatalogus waarin veel informatie staat over veilig en gezond werken binnen het bedrijf. Op ARBOmobiel.nl staan ook de voor de deelbranches op maat gemaakte digitale branche RI&E’s. Deze kunnen door BOVAG-leden die vallen onder de cao MvT of de cao Tank en Was vallen zelf worden ingevuld.
 
Scholings- en ontwikkelingsfondsen
Ook de fondsen OOMT (van de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven) en OOTW (van de cao Tankstations en Wasbedrijven) bieden verschillende trainingen en eventueel subsidies aan. Bekijk de websites van de sociale fondsen voor meer informatie. Veel trainingen staan ook op leden.bovag.nl onder het kopje ‘Opleidingen’.
 
Kortom: check dus altijd eerst wat er in uw lidmaatschap van BOVAG is inbegrepen, voordat u verder kijkt en eventueel onnodig kosten maakt.
 
BOVAG ledenadvies
Uiteraard is het altijd mogelijk om voor meer informatie persoonlijk contact op te nemen met BOVAG ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of op 030 6595 300.
 
Pensioenregeling
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de pensioenregeling bij PMT? Kijk dan op www.bpmt.nl. Voor vragen kunt u ook terecht bij de BOVAG werkgeversconsultent van PMT. Hij kan ook presentaties verzorgen over de PMT-regeling, bijvoorbeeld bij overname of reorganisatie. U kunt kosteloos gebruik maken van de diensten van BOVAG-pensioenconsulent Freddo Wieringa. Hij is te bereiken via fwi@bpmt.nl of 06-21245169.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring