Uitspraak spoedappèl pensioenpremieverdeling op 21 april

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het Hof in Den Haag doet dinsdag 21 april uitspraak in het spoedappèl dat afgelopen maandag diende inzake de zeggenschap over de pensioenpremieverdeling in de sector Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven (MvT).

BOVAG is van mening dat Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) de in de sector Metaal & Techniek afgesproken pensioenpremieverdeling niet kan opleggen aan werkgevers in de sector MvT. Volgens BOVAG is het aan sociale partners (BOVAG en vakbonden) in de sector MvT om de premieverdeling vast te stellen. PMT is slechts uitvoerder van de pensioenregeling. Bovendien betekent die nieuwe (PMT) premieverdeling een forse loonkostenstijging voor de werkgevers in de sector MvT.

Cao

Vorig jaar werd in de cao-onderhandelingen met de vakbonden geen vooruitgang geboekt en gesprekken met PMT bleken niet vruchtbaar, daarom heeft BOVAG de gang naar de rechter gemaakt. De formele cao-onderhandelingen in onze sector liggen nog steeds stil. Er zijn ook geen nieuwe onderhandelingsdatums gepland. Bonden zijn momenteel in onderhandeling met de werkgevers in de Metaal en Techniek. Binnenkort komen daar de onderhandelingen in de Metalektro bij.

AWVN

De Algemene Werkgeversvereniging Nederland stelde onlangs dat werkgevers weer wat optimistischer zijn over cao-onderhandelingen. De door het CPB gepubliceerde koopkrachtstijging zou de druk van de loononderhandelingen afhalen. Momenteel kost een cao voor 12 maanden gemiddeld 1,62 procent.

Lees hier het eerdere bericht over het hoger beroep van BOVAG in deze zaak.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring