Geen loonstrook meer nodig bij subsidieaanvraag

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Om de administratieve lasten te verminderen is het voortaan niet meer nodig om naast een kopie van het ID-bewijs ook nog een loonstrook van een medewerker te overleggen bij een subsidieaanvraag binnen het Sectorplan Mobiliteitsbranche. Hiermee is de administratie rondom het aanvragen van subsidie een stuk eenvoudiger geworden.

"Deze uitgebreide administratie was ons al langer een doorn in het oog", aldus Gerlof van Dijk van BOVAG. "Zeker het toesturen van de loonstroken roept weerstand op, omdat het privacygevoelige informatie is en een loonstrook altijd achteraf opgestuurd moet worden. Toen ontstond het idee om gebruik te maken van al beschikbare informatie bij het pensioenfonds. Vanaf nu hoeven werknemers alleen nog een kopie van het ID-bewijs in te leveren en dat hebben de meeste mensen altijd bij zich. Minder ‘gedoe’ dus. En daar is iedereen bij gebaat!"

Dankzij het Sectorplan Mobiliteitsbranche subsidieert de overheid opleidingen binnen de mobiliteitsbranche. Om na te gaan of deze subsidie daadwerkelijk bij de juiste mensen terecht komt, was het tot op heden vereist dat bedrijven een kopie van het ID-bewijs samen met een loonstrook inleveren, zodat de werkgever via OOMT de subsidie kan krijgen. De loonstrook is nu dus niet meer nodig.

Het gaat hier alleen om subsidieaanvragen die onderdeel zijn van het Sectorplan Mobiliteitsbranche, bijvoorbeeld (bij)scholing, van personeel, leerlingpremies om meer jongeren in de sector aan het werk te krijgen, loopbaancoaches voor advies aan en begeleiding van medewerkers met betrekking tot hun loopbaan en Blijfmobiel voor de begeleiding van (ontslagen) medewerkers naar ander werk in (techniek)branche

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring