BOVAG lanceert nieuwe manier van softwarewaardering

Laatste update 20 juni 2018 Leestijd: 3 min

Om leden beter en meer inzicht te geven in de wereld van garagesoftwarepakketten, lanceert BOVAG een nieuwe manier van softwarewaardering. Deze nieuwe methodiek combineert de kracht van de huidige certificering met de uitkomsten van het periodieke ROSLA-onderzoek.

Ook maakt BOVAG hiermee de kwaliteiten van de diverse pakketten overzichtelijk en makkelijk te raadplegen voor leden. Op leden.bovag.nl/garagesoftware staan 14 pakketten op een rij die door BOVAG-leden zelf, via het ROSLA-onderzoek, zijn beoordeeld en gewaardeerd. Door de gebruikers zelf, want wie kunnen er beter oordelen over garagesoftwarepakketten? De ervaringen van collega-ondernemers zijn voor heel veel leden de belangrijkste bron van informatie, zo blijkt uit onderzoek.

Netwerk
Met dit waarderingssysteem zet BOVAG vol in op de kracht van het netwerk. Samen weten leden heel goed welke pakketten goed passen in bepaalde situaties. De thema’s Functionaliteit, Gebruiksvriendelijkheid, Ondersteuning, Koppelingen met andere software en Kosten zijn gewaardeerd met sterren (maximaal 4). Daarnaast hebben de pakketten voor 14 verschillende punten rapportcijfers gekregen (hoogste cijfer is een 10). Bijvoorbeeld voor de beveiliging, de helpdesk en de informatievoorziening. Op deze punten zijn de pakketten vanaf nu dus eenvoudig te vergelijken.

Overstappen
Bent u in de situatie waarin u een keuze moet maken voor een nieuw of ander softwarepakket? Aarzel dan niet een bezoekje te brengen aan het overzicht op het ledenportaal en raadpleeg daar het BOVAG-netwerk. Daar vindt u ook de reacties van de pakketten zelf. Om overstappen nog eenvoudiger te maken, ontwikkelde BOVAG samen met collega-autobedrijven (die onlangs zijn overgestapt) een stappenplan, om u te ondersteunen bij het proces van overstappen naar een ander systeem. Dit document is onderdeel van het overzicht op het ledenportaal en staat onder de knop ‘Hulp bij overstappen?’.

ROSLA
De cijfers en sterren zijn gebaseerd op de uitkomsten van het ROSLA-onderzoek dat begin 2014 werd gepubliceerd. Dit onderzoek vindt voortaan elke 2 jaar plaats. Het eerstvolgende zal begin 2016 uitgevoerd worden.

Tot eind 2015 mogen een aantal pakketten nog het softwarecertificaat van BOVAG hanteren. Vanaf 2016 is de certificering definitief geïntegreerd in ROSLA en de nieuwe vorm softwarewaardering.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring