Verhoging btw-tarief zuur voor fietsbranche

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het kabinet wil het lage btw-tarief van 6% voor de meeste gevallen optrekken naar 21%. Ook voor fietsreparatie en -onderhoud. BOVAG vindt dat een slecht idee.

Rob van Oosterhout, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven: “Fietsen is belangrijk voor Nederland en biedt veel maatschappelijke voordelen. BOVAG spant zich continu in om de overheid aan te sporen om het fietsklimaat te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld een Green deal met de overheid om het fietsgebruik bij forensen te stimuleren. Dan is het heel zuur en zeker tegenstrijdig dat de ene na de andere maatregel uit Den Haag komt die de fietsbranche in de wielen rijdt. Eerst is de bedrijfsfietsregeling afgeschaft, dan komen er plannen voor een verplichte bromfietshelm voor de high speed e-bike en nu dreigt voor de werkplaats van de fietsenmaker het hoge btw-tarief. Dat draagt allemaal niet bij aan een goed fietsklimaat. Bovendien is zo’n btw-verhoging niet goed voor het consumentenvertrouwen. Het is zeker niet het juiste moment om de btw te verhogen, net nu we een broos herstel van de economie hebben. BOVAG zal, via VNO en MKB Nederland, samen optrekken met bijvoorbeeld de kappers om een vuist te maken tegen de btw-verhoging.”

Vast staat dat het laatste woord nog niet gezegd is over de voorgenomen btw-verhoging. Ook niet in Den Haag, waar de oppositie zich inmiddels roert.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring