Veelgestelde vraag: Betalen verkopers pensioenpremie over provisie?

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Ja, ook de verdiende provisie moet meegenomen worden in de berekening van het pensioengevend jaarsalaris. Het bedrag dat u meerekent moet gelijk zijn aan de provisie die de werknemer de voorgaande 3 kalenderjaren gemiddeld bij u in het bedrijf heeft verdiend.

Als de werknemer korter dan 3 jaar bij u in dienst provisie heeft verdiend, dan wordt het provisiebedrag vastgesteld op basis van de beschikbare informatie. Is er nog geen informatie beschikbaar, bijvoorbeeld omdat dit het eerste jaar is waarin de werknemer op provisiebasis bij u werkzaam is, dan maakt de werkgever een schatting van de te verdienen provisie.

Naast provisie telt ook een eventuele dertiende maand of vaste eindejaarsuitkering en eventuele ploegentoeslag mee voor het pensioengevend salaris. Vergoedingen voor overwerk, onkosten, gratificaties of winstdelingsregelingen kunt u wel buiten beschouwing laten.

Zorg dat u de correcte premie afdraagt, zodat u direct het werknemersdeel van de pensioenpremie kan inhouden. Draagt u te weinig pensioenpremie af, dan kunt u worden geconfronteerd met een naheffing van het pensioenfonds. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze contactpersoon bij PMT, Freddo Wieringa. U kunt hem bereiken op 06 – 21 24 51 69.

Voor iedereen die zich bezighoudt met personeelszaken bij BOVAG-bedrijven is er de nieuwsbrief Werkgeverszaken. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan hier.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring