Teken petitie tegen btw-verhoging kampeerbranche

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het kabinet wil het lage btw-tarief van 6% in veel gevallen optrekken naar 21%. Ook voor campings. BOVAG Caravan- & Camperbedrijven vindt dat een slecht idee.

Toine Crone, branchemanager BOVAG Caravan- & Camperbedrijven: “Een btw-verhoging raakt het caravan- en camperbedrijf indirect. Kamperen in Nederland wordt namelijk minder aantrekkelijk voor zowel de Nederlandse als buitenlandse toerist. Dat moeten we voorkomen.”

Ondernemers in de problemen
Volgens RECRON, de brancheorganisatie van recreatieondernemers, kost deze btw-verhoging de Nederlandse economie veel geld en 55.000 banen. Ook zegt RECRON dat recreatieondernemers in grote problemen komen. De meeste gemeenten verhoogden de laatste jaren namelijk ook al de toeristenbelasting, rioolheffingen en OZB-heffingen. Daarom roept RECRON de overheid op om het lage btw-tarief met rust te laten. BOVAG en vele andere organisaties steunen RECRON daarin. Op http://www.neetegenmeerbtw.nl is een petitie gestart. Bent u ook tegen de btw-verhoging? Teken dan deze petitie.

Landelijke radiocampagne
VNO NCW, de werkgeversorganisatie waarin ook BOVAG is vertegenwoordigd, start op korte termijn de landelijke radiocampagne: “zeg nee tegen hogere btw”. Btw-verhoging is voor VNO NCW onbespreekbaar. Naast de radiocampagne wil de organisatie een factsheet maken voor de politiek, waarin de gevolgen per branche in kaart zijn gebracht. Volgens VNO NCW is de politieke verdeeldheid over de btw-verhoging dusdanig dat er – met name in de Eerste Kamer – waarschijnlijk geen meerderheid voor te krijgen is.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring