Onderwijs op maat voor mobiliteitsbranche

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Onderwijs dat optimaal aansluit bij de dagelijkse praktijk in de mobiliteitsbranche. Waarbij jonge technici met actuele kennis moeiteloos instromen in het bedrijfsleven. Dat is de gedachte achter een breed samenwerkingsverband tussen partijen als BOVAG, RAI Vereniging, scholen in de mobiliteitsbranche, Innovam en OOMT.

Stichting Mobiliteitsleren (SML) brengt scholen, bedrijven, fabrikanten, importeurs, kenniscentra en uitgevers bij elkaar om onderwijsprogramma’s samen te stellen en relevante en moderne leermaterialen te verzamelen. “Deze publiek-private samenwerking heeft voor alle partijen enorme voordelen”, zegt Hylke Warners, onderwijsspecialist bij BOVAG en mede-initiator van het samenwerkingsverband. “Scholen krijgen toegang tot up-to-date materialen vanuit de branche en worden gefaciliteerd met onderwijsprogramma’s. De bedrijven spreken voortaan via een centraal punt met alle scholen, en niet langer met individuele mbo’s.”

SML creĆ«ert een landelijk platform waar mbo-scholen leermiddelen kunnen vinden van uitgevers en docenten, maar ook van fabrikanten en importeurs.  Tegelijkertijd worden docenten up-to-date gehouden over de nieuwste (technologische) ontwikkelingen in de branche. Warners spreekt van een significante stap voorwaarts. “Leerlingen krijgen voortaan op school met dezelfde materialen en technieken te maken als op de werkvloer. En voor BOVAG-leden is dit al helemaal goed nieuws. Bedrijven krijgen straks jongeren op de werkvloer die uitstekend zijn toegerust op de praktijk, hetgeen nu lang niet altijd het geval is. Ik ben er van overtuigd dat we al medio 2016 de eerste vruchten gaan plukken.” 

Bedrijfsleven, scholen en kabinet steken gezamenlijk 70 miljoen euro in het project, waarbij de overheid een derde voor haar rekening neemt.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring