Landelijke proef pechverplaatsing trucks

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Vanaf 1 juli start Rijkswaterstaat een proef, die de pechverplaatsing van trucks (> 3500 kg GVW) verder professionaliseert. Tijdens de proef worden stilgevallen vrachtauto’s voor een vast tarief versleept naar een veilige locatie of servicebedrijf. Daarbij doen de pechhulpverleners actief melding bij Rijkswaterstaat.

De proef heeft tot doel de afhandeling van incidenten met vrachtauto’s te verbeteren en daarmee de veiligheid en doorstroming op het hoofdwegennet te bevorderen.

Centraal meldpunt
Tijdens de proef worden stilgevallen vrachtauto’s voor een landelijk uniform tarief (€ 450,00, excl. btw) door een gecontracteerde IM-berger verplaatst naar een eerstvolgende veilige locatie of locatie van het servicebedrijf binnen een straal van 25 km. Voor pechhulpverleners zoals truckdealers geldt dat hun gevraagd wordt vanaf 1 juli het Centraal Meldpunt Vrachtauto’s te informeren, als zij een verzoek tot assistentie langs de weg ontvangen. BOVAG informeert u hier binnenkort verder over. 

Uitvoering
De proef vindt plaats tussen 1 juli 2015 en 31 december 2015 en wordt uitgevoerd door de Stichting Incident Management Vrachtauto’s (STIMVA). Dit is de samenwerking tussen wegbeheerders, verzekeraars en de transportsector. Na afloop neemt de STIMVA een besluit over het verdere traject. BOVAG is betrokken bij het gehele traject en zit namens de Truckdealers aan tafel.

Lees verder in de BOVAGkrant over filebestrijding op de vluchtstrook >>

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring