Heeft u alle risico’s op een rijtje? Check het met het 5-stappenplan

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Arbomobiel haakt met een 5-stappenplan in op de Week van de RI&E, die Steunpunt RI&E uitriep voor de week van 15-19 juni. Thema van deze week is 'Bewust ondernemen' en stelt ondernemers de vraag 'Heeft u als ondernemer alle risico's wel goed in beeld?'

Breng de risico’s binnen uw bedrijf in kaart met het 5-stappenplan van Arbomobiel. Het is speciaal voor onze branche ontwikkeld door Arbomobiel (onderdeel van Mensmobiel) ontwikkeld en kent de volgende stappen.
  1. Check je werkplek: Elk bedrijf met personeel in dienst moet beschikken over een actuele Risico Inventarisatie & Evaluatie. Voor onze branche is er een digitale Branche RI&E, die u zelf kunt invullen.
  2. Betrek medewerkers: De werkgever of preventiemedewerker kan de hulp inschakelen van andere werknemers in het bedrijf bij het opstellen van de RI&E
  3. Maak het plan van aanpak: Het is belangrijk dat risico's worden aangepakt
  4. Moet ik mijn RI&E laten toetsen? Dat hangt ervan af. Als u gebruik maakt van de Branche RI&E, en u heeft maximaal 25 personen in dienst, dan hoeft u de RI&E niet te laten toetsen. 
  5. Gebruik beschikbare hulpmiddelen: Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar die u helpen om veilig en gezond werken in uw bedrijf goed te organiseren.
     
Bekijk de website van Arbomobiel voor meer informatie over het 5-stappenplan of volg voor meer verdieping de nieuwsbrief van Arbomobiel. Vanaf de week van de RI&E staat elke dag één stap centraal. Elke stap zal informatief en praktisch beschreven worden, ondersteund door de kennis en kunde van arbodeskundige Josje Salentijn. Ook is het mogelijk om vragen te stellen, deze zullen door Salentijn binnen 24 uur  behandeld worden. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier.

Meer informatie over de Week van de RI&E vindt u op de website www.weekvanderie.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring