Fietsverkoop nu in overzichtelijke infographic

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De verkoopcijfers 2014 uit het GFK RetailPanel Fietsen en het GfK Consumentenpanel zijn nu door BOVAG samengevat in een overzichtelijke infographic. Bekijk in één oogopslag waar de groei zit en waar de kansen liggen in uw branche.

Een van de highlights uit de infographic laat zien dat het marktaandeel van de vakhandel een groei doormaakte van 68% naar 71%.

Internet
De aanschaf van nieuwe fietsen via internet is in 2014 in verhouding behoorlijk gestegen. Terwijl de verkoop van elektrische fietsen via fysieke kanalen blijft stijgen, wordt de stadsfiets het meest online verkocht. Niels Hansen, branchemanager BOVAG Fietsbedrijven: “Een stadsfiets kopen consumenten makkelijker online. De consument heeft bij het kopen van een e-bike echter veel meer behoefte aan specifieke kennis en advies. De drempel om elektrische fietsen online te kopen ligt dan ook hoger en dat zie je terug in de cijfers.”

Rechtstreekse verkoop
Uit de cijfers blijkt ook dat het aandeel van de totale markt van internetverkopen steeg van 8,7% procent naar 15%. “Het is goed om hierbij te vermelden dat de stijging in internetaankopen niet alleen gebaseerd is op de standaard online bestellingen”, vertelt Niels Hansen. “Het heeft vooral te maken met nieuwe spelers in de markt die rechtstreeks fietsen verkopen aan de consument zonder tussenkomst van een dealer. Stella is zo’n merk. Dit soort ontwikkelingen zullen een behoorlijke impact gaan hebben op de vakhandel.” 

Cijfers én tips
In de infographic vindt u een overzichtelijk beeld van de belangrijkste highlights en cijfers uit het GfK Detailpanel Fietsen en het GfK Consumentenpanel die relevant zijn voor uw branche. Daarnaast leest u vijf belangrijke tips waarmee u zich als ondernemer blijvend kunt onderscheiden. Download de infographic onderaan deze pagina of ga naar leden.bovag.nl/fietsverkoop2014.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring