BOVAG overweegt oprichting schade-afdeling

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

BOVAG gaat werk maken van ondersteuning aan leden met autoschadeherstel-activiteiten. Dat is de uitkomst van een traject waarin BOVAG een marktverkenning deed en tal van leden en experts interviewde.

Leden gaven tijdens een speciale schadebijeenkomst op 9 juni jongstleden een positief advies. Het verenigingsbestuur heeft daarop besloten dat nadere stappen in deze richting gezet kunnen worden. 

Belangrijke ontwikkelingen
BOVAG ziet twee belangrijke ontwikkelingen op de schadeherstelmarkt. Ten eerste de introductie van erkend merkherstel als antwoord op aansprakelijkheid- en reputatievraagstukken voor verzekeraars, fabrikanten en schadeherstellers ten gevolge van de steeds complexer en autonomer worden auto. Ten tweede voorziet BOVAG de introductie van het schadeloket bij autobedrijven, waardoor de consument ook bij zijn/haar vertrouwde autobedrijf voor goede schadeafwikkeling terecht kan.

Ondersteuning
BOVAG kan zijn leden helpen bij deze ontwikkelingen. Bijvoorbeeld met juridische adviezen over aansprakelijkheid en reputatieschade. Daarnaast kan BOVAG het onderzoek naar de customer journey van consumenten uitbreiden met de klantreis rond schadeherstel. Zo’n onderzoek levert  autobedrijven en schadebedrijven kennis en inzichten op om de consument nog meer op maat te bedienen. Voorts zou BOVAG het BOVAG-keurmerk en –consumentenmerk kunnen inzetten om BOVAG-autobedrijven en -schadeherstellers een goede uitgangspositie te geven bij verzekeraars en consumenten.

Passend aanbod
BOVAG praat hier de komende maanden over door met leden. Doel is een passend aanbod te ontwikkelen op de vraag om ondersteuning bij schade-activiteiten in het licht van de geschetste marktontwikkelingen. Dat aanbod komt hoogstwaarschijnlijk neer op het oprichten van een nieuwe afdeling Schadeherstel voor BOVAG-leden.

Samenwerking
Ook staat BOVAG open voor nadere gesprekken met relevante partijen in de schadeherstelbranche om tot samenwerking te komen. Medio september maakt BOVAG bekend hoe het zijn schade-activiteiten precies zal vormgeven en – als er definitief een schadeafdeling wordt opgericht - wat de voorwaarden zijn voor het lidmaatschap van die nieuwe BOVAG-afdeling Schadeherstel.

Nieuwsbrief ontvangen?
BOVAG-leden die ook schadeherstel uitvoeren, kunnen zich aanmelden voor de speciale autoschade-nieuwsbrief, die ze op de hoogte houdt van de activiteiten van BOVAG op het gebied van schadeherstel. Aanmelden kan via: schade@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring