Verlaging rente door DNB treft PMT dekkingsgraad

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het herstel van de dekkingsgraad van pensioenfonds PMT wordt met een jaar vertraagd. Daardoor wordt de indexatie van de pensioenen verder naar de toekomst verschoven. Ook wordt de opbouw van de huidige pensioenen duurder.

PMT meldt dit op haar website. Dit is het directe gevolg van het feit dat de zogenaamde Ultimate Forward Rate (UFR)  op een andere manier bepaald wordt. Gevolg daarvan is dat de  rekenrente omlaag gaat. DNB heeft dit 15 juli bekend gemaakt.

Dekkingsgraad daalt
Een lagere rekenrente zorgt ervoor dat PMT meer geld moeten reserveren voor de pensioenverplichtingen. Daardoor daalt de dekkingsgraad. PMT verwacht dat de dekkingsgraad van eind juni gaat dalen van 103,5% naar 100,2%. Deelnemers kunnen daar in de toekomst last van krijgen. De indexatie van de pensioenen verschuift verder naar de toekomst terwijl sinds 2009 niet meer is geïndexeerd. Ook kan voor dezelfde euro pensioenpremie dan minder pensioen worden opgebouwd.

Pensioencontract
PMT geeft aan dat de voortdurende beleidswijzigingen de stabiliteit en rust rondom de pensioenen in de Metaal en Techniek sectoren aantast. Vakbonden en werkgevers in de Metaal en Techniek hebben vorig jaar een pensioenregeling voor vijf jaar afgesproken om juist tot die stabiliteit te komen. In dat pensioencontract staan o.a. premieafspraken tot en met 2019.

Blijf op de hoogte van pensioennieuws en meld u aan voor de nieuwsbrief van PMT door op de knop ‘E-Nieuwsbrief’ bovenaan op de website van PMT te klikken.’

Meer lezen:
Bericht op de website van De Nederlandse Bank
Bericht op de website van PMT (1)
Bericht op de website van PMT (2)

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring