RODI Fietsbedrijven: vul ‘m in!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Hoe waardeert u de relatie met uw importeur of fietsfabrikant? Wat kan er beter? Deel uw mening in het jaarlijkse Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI). Dit weekend ontvangt u de link naar de enquête in uw mailbox. Wacht niet, laat uw stem horen!

Succesvol onderhandelen met fietsfabrikanten over betere samenwerkingsafspraken, eerlijke contracten en een beter verdienmodel lukt alleen als fietsondernemers samen optrekken. Daarom is dit jaar het BOVAG Dealerplatform opgericht. De ongeveer vijftig fietsretailers in dit platform onderhandelen namens u met de fietsfabrikant.

Gesprek met fietsfabrikant
Om het dealerplatform te ondersteunen, brengt BOVAG vanaf nu ieder jaar het Dealeradviesboek uit. De basis wordt gevormd door het Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI). Het Dealeradviesboek bevat een evaluatie van de samenwerking met de fabrikanten. Daarnaast lichten BOVAG-juristen de voorwaarden en contracten van de belangrijkste fietsleveranciers- en fabrikanten door. Beide exercities leveren een lijst met aandachtspunten en aanbevelingen op per merk/leverancier. Blijkt uit het RODI-onderzoek bijvoorbeeld dat een fabrikant een erg laag waarderingscijfer scoort voor de vergoeding voor garantiewerk? Of dat de levertijden van fietsen in het hoogseizoen niet goed zijn? Dan gaat het BOVAG Dealerplatform met deze punten aan de slag. Door het onderzoek in te vullen, bepaalt u dus over welke onderwerpen het dealerplatform onderhandelt met de fabrikanten!

Handig boek voor de dealer
Het Dealeradviesboek is ook een heel handig boek voor u als individuele dealer. Het geeft concrete handvatten voor gesprekken met de fietsleverancier, bijvoorbeeld over de verbetering van de samenwerking. Met de meningen en ervaringen van collega-dealers bij de hand, maakt dit uw positie een stuk steviger.

Uw input is belangrijk
Hoe meer fietsbedrijven het onderzoek invullen, des te sterker BOVAG staat in de gesprekken met fabrikanten. Uw input is dus erg belangrijk! U heeft tot en met vrijdag 24 juli om het onderzoek in te vullen.

Benieuwd naar de onderzoeken van de afgelopen jaren? Klik hier >>

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring