Rekentool excedentregeling PMT gepubliceerd

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

PMT heeft een rekentool gepubliceerd waarmee u kunt uitrekenen wat eventuele deelname aan de excedentregeling uw bedrijf zal kosten.

De excedentregeling ziet op de pensioenopbouw over het salaris tussen de 70.000 en 100.000 euro per jaar. In mei heeft u hierover een brief van PMT ontvangen.
De rekentool is te vinden op de website van PMT. Daar vindt u ook meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over de excedentregeling.

Maak gebruik van de tool voordat u de opbouw voor 2016 doorgeeft. Daarvoor heeft u nog ruim de tijd: vóór 1 oktober moet uw keuze bij PMT bekend zijn. Ook heeft PMT de informatie over de excedentregeling aangepast op de website.

Aandachtspunten
Let verder ook op de volgende zaken:
  • Er stond eerder een reken voorbeeld op de website van PMT, deze is verwijderd. Check uw berekeningen met de nieuwe rekentool van PMT, zodra die beschikbaar is.
  • De totale premie per werkgever wordt berekend volgens de leeftijdsstaffels. Deze premie wordt bij de werkgever in rekening gebracht.
  • De werkgever mag maximaal 46,8% van de gemiddelde gewogen premie per onderneming verhalen bij de werknemer. Iedere werkgever heeft een ‘eigen’ gemiddelde gewogen premiepercentage. Deze is afhankelijk van de leeftijd en de inkomens van de deelnemers aan excedentregeling.
  • Wisselingen in uw werknemerspopulatie gedurende de contractperiode werken dus door in de het gewogen gemiddelde en dus in de premie die u mag inhouden bij uw werknemers. Dit heeft zowel effect op uw kosten (dalen dan wel stijgen) maar ook op de premie kosten van de individuele medewerkers (dalen dan wel stijgen).
Wijst vanzelf
Als u de rekentool gebruikt, laat u dan niet afschrikken. Ervaring leert dat de tool zich vanzelf wijst en dat slechts een beperkt aantal gegevens van de werknemer nodig zijn om tot een goede berekening te komen

Heeft u vragen over de rekentool of over de excedentregeling, neem dan contact op met de klantenservice van PMT: 088-0079811 of onze contactpersoon bij PMT, Freddo Wieringa: 06 21245169
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring