PMT kent overgangsbepalingen 2016 toe

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

PMT heeft besloten de voorwaardelijke overgangsbepalingen voor 2016 toe te kennen. Dit besluit is genomen per 1 juli 2015.

Medewerkers met uitzicht op de overgangsregelingen kunnen nu vanaf de leeftijd van 62 jaar met vervroegd ouderdomspensioen. Voorheen kon daar gebruikt van worden gemaakt vanaf de leeftijd van 58 jaar en 10 maanden.

PMT kent twee overgangsregelingen. Medewerkers die daarvoor in aanmerking willen komen moeten o.a. aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Direct voordat de medewerker met pensioen gaat, bouwt hij/zij pensioen op bij PMT en is actief aan het werk.
  • De medewerker is voor 1 januari 1999 gaan werken bij een werkgever in de Metaal en Techniek sectoren. Hieronder vallen ook de branches Motorvoertuigen en tweewielerbedrijven en Tankstations en wasbedrijven.
  • De medewerker heeft vanaf 1 januari 1999 onafgebroken deelgenomen aan de pensioenregeling van de Metaal en Techniek.
Bij het eventuele gebruik van de overgangsregelingen is het wel belangrijk rekening te houden met de verhoging van de AOW-leeftijd zoals die onlangs door de Eerste Kamer is goedgekeurd. Een tool om de eigen AOW-leeftijd te berekenen staat op de site van SVB. Daarnaast biedt Mijn PMT de mogelijkheid een berekening te maken van de pensioenbedragen voor en na de AOW-leeftijd. Op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) kan de medewerker zelf zien of hij/zij zicht heeft op de overgangsregelingen.

Eerder verlengde PMT al de overgangsregelingen voor oudere werknemers die  te maken krijgen met ontslag om bedrijfseconomische redenen. Zie daarvoor dit nieuwsbericht.  

Voor vragen over de pensioenregeling kunt u altijd terecht bij de BOVAG werkgeversconsultent van PMT. U kunt kosteloos gebruik maken van de diensten van BOVAG-pensioenconsulent Freddo Wieringa. Hij is te bereiken via fwi@bpmt.nl of 06-21245169.

Blijf op de hoogte van pensioennieuws en meld u aan voor de nieuwsbrief van PMT door op de knop ‘E-Nieuwsbrief’ bovenaan op de website van PMT te klikken.’ 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring