Ondersteuning leerbedrijven van Innovam naar SBB

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) neemt vanaf 1 augustus 2015 de ondersteuning van leerbedrijven over van Innovam. Deze verschuiving komt voort uit de afspraken beschreven in het huidige regeerakkoord. Hierin is opgenomen dat ondersteuning van de leerbedrijven voortaan uitgevoerd worden door SBB.

Wat merkt u hiervan? Misschien in eerste instantie niet zoveel. Een deel van de adviseurs van Innovam stappen  over naar SBB, dus wellicht houdt u dezelfde contactpersoon. U kunt  ook een andere contactpersoon treffen. Een aantal adviseurs dat al voor SBB werkt, maar dan voor een andere sector, zal ook bedrijven in de mobiliteitsbranche gaan ondersteunen.

Wat iedereen in ieder geval zal merken is dat de dienstverlening van SBB zich zal beperken tot het erkennen van leerbedrijven. Het ondersteunen  van u als leerbedrijf wordt tot een minimum beperkt. Innovam blijft dan ook actief blijven in de markt met aanvullende diensten om u als leerbedrijf te ondersteunen. Deze diensten zijn vaak ondersteund vanuit ons opleidings- en ontwikkelingsfonds OOMT. Zie voor meer informatie over de mogelijkheden en eventuele kosten de website van OOMT.

Uiteraard heeft BOVAG zich ingespannen om de zichtbaarheid van de mobiliteitsbranche zoveel mogelijk te borgen. Dat is wat BOVAG betreft goed gelukt. Binnen SBB is een achttal ‘sectorkamers’ ingericht waarin specifiek maatwerk kan worden geleverd voor een specifieke branche. BOVAG is samen met onder andere Transport en Logistiek Nederland en FOCWA erin geslaagd een eigen sectorkamer in te richten: Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem. Hierdoor hebben we veel invloed op de specifieke uitvoering voor onze branche. En dat komt de erkenning van leerbedrijven en de begeleiding ervan ten goede.

Voor meer informatie over de sectorkamers en de SBB kunt u terecht op www.s-bb.nl. Met vragen kunt u ook contact opnemen met de heer Hylke Warners, 030 6595 316

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring