Ludieke promotie ‘Blijf van mijn scooter af’

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De campagne ‘Blijf van m’n scooter’ is met een ludieke actie gepromoot in Rotterdam. Politie en flyeraars in boevenpakken gaven voorlichting over het belang van goede scootersloten.

De campagne ‘Blijf van m’n scooter af’ is een initiatief van Unigarant, ENRA, BOVAG, ANWB, VbV en Kiwa SCM. Doel van de campagne is om scooterdieven een halt toe te roepen en scootereigenaren bewust te maken van de mogelijkheden om je scooter goed te beveiligen.

De campagne
Op woensdag 1 juli werd op zowel het Oostplein als het Noordplein in Rotterdam campagne gevoerd en voorlichting gegeven over het beter beveiligen van scooters. Omdat beide pleinen populair zijn onder scooterdieven werd er juist hier benadrukt wat de diefstalrisico’s zijn en hoe scooters op een goede manier kunnen worden beveiligd.

Goedgekeurd slot
Voor dieven is het kinderspel om een scooter met enkel een af-fabriek stuurslot te stelen. De campagne benadrukt dat scooters met een ART goedgekeurd slot veel lastiger te stelen zijn. Het stelen kost de dieven namelijk extra tijd en dat schrikt af. Wordt de scooter toch gestolen, dan biedt een VbV – SCM goedgekeurd tweewieler-volgsysteem uitkomst. Alle met dit systeem uitgeruste scooters die in 2014 zijn gestolen, zijn door de politie teruggehaald.

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.blijfvanmijnscooteraf.nl


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring