[Brochure] Waar helpt UWV u nu echt mee? – 10 vragen beantwoord

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

UWV stelde samen met werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland een brochure samen over ’10 prangende kwesties’ waar werkgevers mee te maken kunnen krijgen. Het praktische document is bedoeld om ondernemers te ondersteunen in situaties waarin het UWV bij hen aanklopt.

Ondernemers hebben vaak slechts zijdelings met UWV te maken. Tot een werknemer twee jaar ziek is, of als er ontslag aangevraagd moet worden voor  een medewerker. Dan komt het UWV om de hoek kijken en blijkt dat de uitkeringsinstantie veel van u verwacht en behoorlijk wat informatie en formulieren nodig heeft. Met deze brochure in de hand wordt het werken met UWV een stuk makkelijker..
 
In de brochure staat de belangrijkste informatie over de rol van het UWV bij het aanvragen van een ontslagvergunning, het re-integratietraject van een langdurig zieke werknemer (Wet Verbetering Poortwachter), de premievaststelling voor de WGA en ZW (Modernisering Ziektewet) en de participatiewet. Daarbij komen de tien meest prangende kwesties aan bod die bij ondernemers spelen als het gaat om UWV.
 
De brochure staat onderaan deze pagina als download. Meer informatie over deze onderwerpen vindt u ook op het Ledenportaal. Heeft u verdere vragen over deze onderwerpen, neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies: 030 6595 300 of ledenadvies@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring