BOVAG op tv: minder jongeren en meer ouderen op de scooter

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het CBS concludeerde deze week dat steeds minder jongeren een brom- of snorfiets aanschaffen. In de uitzending van EenVandaag van donderdag 23 juli legden BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens en BOVAG-lid Cees Bos van Motor en Scooter Centrum Utrecht uit waarom dit vervoersmiddel juist bij oudere consumenten nu wel populair is.

Bekijk het item van EenVandaag >>

Mede door de invoering van het speciale bromfietsrijbewijs in 2010 en het autorijbewijs voor 17-jarigen in 2011 is de 50-cc scooter tegenwoordig minder populair bij jongeren. Maar de populariteit stijgt juist onder oudere consumenten. Zij zien de brom- en snorfiets als een geschikt alternatief voor woon-werkverkeer en als vervoermiddel in de stad. BOVAG concludeert dat het de afgelopen jaren een volwassen product is geworden voor een serieuze doelgroep, die de 50cc-scooter op een serieuze manier en regelmatig gebruiken. Het stereotype beeld van jongeren met opgevoerde en lawaaiige brommers die voor veel overlast zorgen, sterft daarmee uit en daar is iedereen bij gebaat.

Cijfers & feiten:

  • 1,2 % van alle bromfietsen en 0,58% van de snorfietsen in Nederland heeft een 16- of 17-jarige eigenaar.
  • Gemiddeld 73% van de snor- en bromfietseigenaren is 35 jaar of ouder.
  • In het eerste halfjaar van 2015 werd gemiddeld 54% van de snor- en bromfietsen door 26- tot 55-jarigen gekocht, tegenover 6,6% van de bromfietsen en 3,2% van de snorfietsen die door 16- en 17-jarigen werd gekocht.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring