Bent u al inleverpunt of demontagebedrijf?

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Help een handje mee om oude brom- en snorfietsen op milieuvriendelijke wijze te recyclen. Dat kan door u aan te melden als innamepunt of demontagebedrijf voor afgedankte brom- en snorfietsen.

Per jaar worden 25.000 brom- en snorfietsen afgedankt. Scooter Recycling Nederland zet zich samen met onder andere BOVAG in om ervoor te zorgen dat de vervoersmiddelen aan het eind van hun levensduur op milieubewuste wijze worden gerecycled. Inmiddels beschikken ruim dertig bedrijven over de juiste vergunning om brom- en snorfietsen te mogen demonteren.

Sloop in eigen beheer verbieden
Ruim zeventig procent van de brom- en snorfietsen wordt nog gesloopt in eigen beheer, zonder dat er zicht is op een adequate verwerking van schadelijke stoffen. Eerder dit jaar al de regeling Sloop in Eigen Beheer (SiEB) voor personenauto’s afgeschaft. “BOVAG maakt zich met SRN Nederland en RAI Vereniging in Den Haag sterk voor eenzelfde wetsaanpassing bij brom- en snorfietsen”, zegt Christa Grootveld, branchemanager Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven.

Meld u aan
Behalve meer dan dertig aangesloten demontagebedrijven, zijn er ook zo’n 175 inleverpunten. Daar kan de consument zijn afgedankte brom- of snorfiets kan inleveren. Het aantal brom- en snorfietsen dat via de juiste kanalen wordt verwerkt groeit, maar het kan nog beter. Meld u daarom ook aan als innamepunt of demontagebedrijf. Grootveld: “Het is voor gt-bedrijven een interessante uitbreiding van de activiteiten en een goede manier om in de breedte verder te groeien.”

Aanmelden als inleverpunt >>

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring