Accell verlengt fietsseizoen

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Accell verschuift het seizoen voor fietsbedrijven die door de leverproblemen hun bonus niet kunnen halen. Dit is de positieve uitkomt van de onderhandelingen tussen Accell en het BOVAG Dealerplatform.

Door de leverproblemen zijn sommige dealers in de problemen gekomen. Klanten moeten soms veel te lang op hun bestelde fiets wachten. Ook is het voor de dealer in het (hoog)seizoen lastig om de fietsvoorraad op orde te krijgen. Vanwege de slechte beschikbaarheid kunnen sommige dealers daardoor aan het einde van het seizoen niet hun bonus halen. 

Verschuiving
Accell is ingegaan op het verzoek van het BOVAG Dealerplatform om het seizoen 2014-2015 te verschuiven. Een dealer die zijn bonus niet heeft gehaald, krijgt de keuze om de bonus te laten baseren op de omzet in de periode van 1 januari t/m 31 december 2015 (in plaats van 1 september 2014 t/m 30 augustus 2015). Het seizoen 2015-2016 wordt weer gewoon gebaseerd op de periode 1 september 2015 t/m 30 augustus 2016. De laatste vier maanden van 2015 tellen in dit geval dus twee keer mee. 

Overstap naar kalenderjaren
Accell heeft het voornemen om vanaf 1 januari 2017 over te stappen naar kalenderjaren. Dit is ook een verzoek geweest van het Dealerplatform. Vanaf 2017 loopt het fietsseizoen dan van 1 januari t/m 31 december. Daarnaast geeft Accell aan dat ze toe wil naar meerjarenafspraken in plaats van jaarafspraken. BOVAG is blij met deze uitkomst. Niels Hansen, branchemanager BOVAG Fietsbedrijven: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe we door onze krachten te bundelen sterk staan in de onderhandelingen met de fietsfabrikant. Dit resultaat zorgt voor een sterkere positie van onze fietsretailers.”  

Consumentengegevens
Accell en het BOVAG Dealerplatform hebben op 6 juli 2015 ook de serviceportal en het dataconvenant besproken. Download het gehele gespreksverslag onderaan deze pagina.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring