Vooralsnog weinig problemen bij invoering allergiewet

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 1 min

Volgens Europese wetgeving moeten professionele aanbieders van voedingsmiddelen sinds 13 december consumenten informatie verstrekken over de aanwezigheid van allergenen in onverpakte producten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat in 2015 controles uitvoeren bij bedrijven waar deze producten worden verkocht, dus ook bij tankstations.

Het doel van de wet is bescherming van de allergische consument door het geven van de juiste informatie. Deze informatieplicht is ook van toepassing op tankstations en wel voor onverpakte producten die aan de consument worden verkocht zoals belegde broodjes, pizzasnacks en saucijzenbroodjes. Voor verpakte producten geldt deze verplichting al sinds 2003. Op de plaats waar onverpakte levensmiddelen te koop worden aangeboden moeten tankstations duidelijk duidelijk zichtbaar maken hoe de allergeneninformatie voor de consument beschikbaar is.
 
Hoe u zo eenvoudig mogelijk aan deze nieuwe wetgeving voldoet, leest u in de bijlagen die u onderaan deze pagina kunt downloaden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring