Rijscholenkiezer aangepast, BOVAG-rijschool meer punten

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Team Alert gaat begin februari de puntentelling voor rijscholen op Rijscholenkiezer.nl aanpassen. Rijscholen waarvan de klanten een beroep kunnen doen op een geschillencommissie, klachtenmeldpunt en een garantiefonds (lees BOVAG-rijscholen) krijgen meer punten. Dat heeft TeamAlert bevestigd tegenover BOVAG.

Ook het aantal examens dat een rijschool jaarlijks afneemt, gaat zwaarder meetellen bij het toekennen van punten.

Verbeteringen
“Wij hebben deze stap gezet op basis van onze eigen ervaringen, gesprekken uit de branche en een gebruikerstest onder jongeren. De verbeteringen die we op basis hiervan willen invoeren, worden nu getest”, aldus projectleider Nard Gilsing tegenover verkeerspro.nl.

Beloning meerwaarde
BOVAG is voorstander van transparantie in de markt en helderheid voor leerlingen en hun ouders en  juicht een initiatief als Rijscholenkiezer.nl in principe dan ook toe. “Het is goed dat zaken die echt meerwaarde bieden voor de consument, nu ook beloond worden. Zoals een garantiefonds”, aldus Frank Hoornenborg, voorzitter van BOVAG Rijscholen. “We zijn blij dat dat verzoek wordt gehonoreerd. Zoals we ook blij zijn dat TeamAlert serieus gaat bekijken of het reviewsysteem op de site omgebouwd kan worden tot een systeem waarbij alleen leerlingen die daadwerkelijk bij een bepaalde rijschool gelest hebben, een review kunnen achterlaten. Naar ik heb begrepen is het achterlaten van meer dan één beoordeling per IP-adres inmiddels onmogelijk gemaakt. Ook wat dat betreft luistert men dus gelukkig naar de geluiden uit de branche.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring