Hoger beroep in zaak pensioenpremieverdeling 16 maart

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het hoger beroep in de zaak tegen PMT rond de zeggenschap over de pensioenpremieverdeling tussen werkgevers en werknemers in de sector Motorvoertuigen– en Tweewielerbedrijven vindt plaats op 16 maart. Dit is een maand later dan gehoopt.

Het Hof Den Haag behandelt de zaak  wel als een spoedappèl maar gaat voorbij aan het verzoek van BOVAG om al in februari een zitting te houden. Daarnaast honoreert het Hof het verzoek van pensioenfonds PMT om een langere termijn dan de gebruikelijke twee weken te stellen voor het nemen van een memorie van antwoord.

FNV heeft aan de werkgevers in de branche via een open brief haar mening gegeven over de stand van zaken en roept werkgevers op zich te houden aan de rechterlijke uitspraak.

BOVAG is van mening dat BOVAG-leden niets hoeven te doen met de brief van de FNV. BOVAG blijft bij het standpunt dat PMT die nieuwe pensioenpremieverdeling niet kan opleggen en dat er vernieuwingen moeten plaatsvinden in de cao. Lopende het hoger beroep is het van belang dat BOVAG-leden een keuze maken qua premieverdeling en een inschatting over risico’s. BOVAG heeft leden hierover 18 december jl. geïnformeerd. Dat bericht is hier terug te lezen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring