BOVAG verzoekt CBR om kosteloos theorie-examen voor gedupeerde kandidaten

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Duizenden theorie-examens zijn de afgelopen dagen afgelast vanwege een grootschalige technische storing in de computersystemen. BOVAG heeft het CBR om opheldering gevraagd en verzoekt om de gedupeerde kandidaten niet alleen met voorrang opnieuw in te boeken, maar ook schadeloos te stellen.

Deze mensen moeten immers buiten hun schuld opnieuw tijd vrijmaken en afreizen naar het examencentrum.

Computerstoring
Sinds september 2014 wordt het zogenaamde iTEC-examen, oftewel ‘theorie-nieuwe-stijl’ in de CBR-centra afgenomen via touchscreens. Door de computerstoring is het afnemen van deze examens nu al dagenlang onmogelijk, met inmiddels zo’n drieduizend kandidaten die onverrichter zaken weer rechtsomkeert hebben moeten maken.

Schadeloos stellen
“Hoewel het CBR ongetwijfeld alles op alles zet om de storing te verhelpen en de gedupeerden met voorrang inplant voor een volgend examen, dient men zich te realiseren dat al deze kandidaten daarvoor extra kosten maken. Sowieso in de vorm van reiskosten, maar ook door bijvoorbeeld opnieuw vrije uren van het werk op te moeten nemen. Het lijkt ons dan ook niet meer dan gepast dat het CBR naast een nieuwe, spoedige examendatum ook het examengeld terugstort”, aldus Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring