Autodealers geven BOVAG een 7,5

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Autodealers geven BOVAG in 2014 gemiddeld een 7,5 als rapportcijfer. Dat is iets hoger dan het gemiddelde cijfer van alle BOVAG-leden bij elkaar opgeteld: een 7,4. Politieke lobby en belangenbehartiging is met stip de reden om lid te zijn van BOVAG. Dit blijkt uit de jaarlijkse Ledenpeiling, die eind 2014 is gehouden.

Branchemanager Erik Groen is tevreden met de resultaten. "Dat wil niet zeggen dat we nu stil gaan zitten. Dit jaar zetten we weer alle zeilen bij om de leden te helpen ondernemen in deze moeilijke tijden."

Lobby belangrijkste reden lidmaatschap
In de Ledenpeiling werd aan autodealers gevraagd naar de belangrijkste redenen voor het BOVAG-lidmaatschap. Op nummer één staat de politieke lobby en belangenbehartiging. Dit is tegelijk ook het onderwerp waarvan de dealers vinden dat BOVAG er meer aandacht aan moet besteden. “De Autobrief 2.0 voor de jaren 2016-2020 is daarom een belangrijk onderdeel van de BOVAG-lobbyagenda”, aldus Erik Groen.

Modernere arbeidsvoorwaarden
De functie van BOVAG als werkgeversorganisatie, met daarbij het afsluiten en bewaken van een passende cao is ook een speerpunt volgens de leden. "BOVAG gaat ook in 2015 verder in gesprek met de bonden over modernere arbeidsvoorwaarden en een flexibelere inzet van personeel."

Margemodel en aftersales
De lobby voor een rechtvaardiger margemodel is een ander onderwerpen dat hoog op de wensenlijst van de dealers staat. Hier heeft BOVAG al werk van gemaakt. Erik Groen: “BOVAG heeft een model gemaakt, waarin de marge tussen dealer en importeur beter wordt verdeeld. Dit gaan we tijdens het Dealercongres op 10 maart presenteren.” Uit de Ledenpeiling blijkt ook dat autodealers het in kaart brengen van aftersalesscenario’s belangrijk vinden. “Het verkopen van nieuwe auto’s is steeds moeilijker. Daarom moeten dealers pro-actiever met aftersales aan de slag. Maar hoe bind je klant? BOVAG gaat in 2015 aftersalesscenario’s in kaart brengen, met daarbij praktische strategieën voor ondernemers.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring