Truckdealers geven BOVAG gemiddeld een 7,6

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Truckdealers geven BOVAG in 2014 gemiddeld een 7,6 als rapportcijfer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Ledenpeiling, die eind 2014 is gehouden. Het cijfer dat de truckdealers geven is het hoogste van BOVAG, dat gemiddeld een 7,4 scoort. Daarmee staat de afdeling met stip bovenaan.

Branchemanager Truckdealers Aad Verkade is er blij mee. “Na de 7,2 die we in 2012 kregen hebben we keihard gewerkt om dat omhoog te krijgen. Vooral op professionaliteit scoren we 95 procent. Dat is 10 procent hoger dan de eerstvolgende afdeling. Het is fijn om te zien dat leden ons waarderen.”

Tevredenheid
Daarnaast geeft 85 procent van de truckdealers aan dat ze tevreden zijn over BOVAG, een stijging van 11 procent ten opzichte van 2013. Daarmee staat de afdeling Truckdealers bovenaan de ranglijst. Van alle BOVAG-leden ligt het percentage dat tevreden is op 70 procent.

Reden lidmaatschap
In de Ledenpeiling werd aan truckdealers gevraagd naar de belangrijkste redenen voor het BOVAG-lidmaatschap. De belangrijkste drie redenen zijn: 

  • 1. BOVAG als collectief voor politieke lobby en belangenbehartiging
  • 2. BOVAG als werkgeversorganisatie
  • 3. BOVAG als belangenbehartiger bij fabrikanten, leveranciers en/of importeurs

Aandacht
De leden willen graag dat BOVAG Truckdealers zich meer inzet voor de volgende onderwerpen:

  • Vertegenwoordiging in werkgroepen van de overheid, zoals Truck van de toekomst en brancheoverleg digitale tachograaf en overleg met RDW
  • Doorontwikkeling van het onderwijsprogramma Go4Trucks
  • De doelmatigheid van het onderwijs (aantal locaties van ROC’s) begeleiden
  • Beschikbaar maken van relevante branchedata
  • Follow up op het trendrapport Bedrijfswagenbranche 2025
Volgens Aad Verkade staan deze onderwerpen hoog op de agenda. "Al deze onderdelen maken deel uit van het beleidsplan. We zijn er druk mee bezig, en als het nodig is zullen we onze aandacht voor deze onderwerpen vergroten."

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring