PMT verlengt overgangsregelingen bij ontslag om bedrijfseconomische redenen

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Het bestuur van PMT heeft – op verzoek van werkgevers en werknemer in de Metaal & Techniek - besloten om de overgangsregeling voor oudere werknemers die te maken krijgen met ontslag te verlengen tot het einde van dit jaar.

Deze regeling houdt in dat werknemers die ontslagen worden en de leeftijd van 58 jaar en 10 maanden hebben bereikt, onder voorwaarden gebruik kunnen blijven maken van het recht om eerder met pensioen te gaan. Werknemers in de branche Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf en de branche Tankstations en Wasbedrijven vallen ook onder deze PMT regelingen.

De regeling zou per 28 februari aflopen maar is dus verlengd tot 31 december 2015. Wel wordt de leeftijd die de werknemer op de datum van ontslag ten minste moet hebben bereikt om aanspraak te kunnen maken op deze ouderenregeling per 1 maart 2015 verhoogd naar 58 jaar en 10 maanden (deze zogenaamde staffelleeftijd was 58 jaar en 8 maanden). Deze regeling is bedoeld voor situaties waarin een werknemer op grond van bedrijfseconomische redenen ontslagen wordt.

Naast de ouderenregeling heeft PMT de regeling met betrekking tot duur van onderbrekingsmogelijkheden (in de overgangsregeling) verlengd. Deze regeling geldt voor werknemers die jonger zijn dan 58 jaar en 10 maanden en die om bedrijfseconomische redenen worden ontslagen. Dankzij de ‘verlengde duur van de onderbrekingsmogelijkheid’ hebben zij nu 3 jaar – in plaats van 6 maanden – de tijd om opnieuw werkzaam te worden in de bedrijfstak Techniek. Zij verliezen dan niet het uitzicht op de voorwaardelijke overgangsrechten na hun ontslag. Beide regelingen gelden voor werknemers die tussen 1 januari 2009 en uiterlijk 31 december 2015 om bedrijfseconomische redenen zijn of worden ontslagen

Wilt u meer weten over deze of andere regelingen van PMT? Kijk dan op website van PMT.  

Voor vragen over deze of andere pensioen gerelateerde onderwerpen kunt u altijd terecht bij de BOVAG werkgeversconsultent van PMT. Deze werkgeversconsulent kan ook presentaties verzorgen over de PMT-regeling, bijvoorbeeld bij overname of bij reorganisatie. U kunt kosteloos gebruik maken van de diensten van BOVAG-pensioenconsulent Freddo Wieringa. Hij is te bereiken via fwi@bpmt.nl of 06-21245169.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring