Met subsidie werken aan minder overbelasting

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Krijgt een medewerker rugklachten, dan verzuimt hij gemiddeld 55 dagen. Dit is slechts een voorbeeld van ziekteverzuim door fysieke overbelasting. Bijna 40% van het ziekteverzuim wordt door overbelasting van bijvoorbeeld de rug veroorzaakt.

Als we doorrekenen en ervan uitgaan dat elke verzuimdag ongeveer € 250,- kost, kan dit verzuim voor bedrijven een enorme kostenpost worden. Een goede werkgever voorkomt deze kosten. ARBOmobiel biedt samen met STEP een complete ‘training-on-the-job’ om medewerkers te leren hoe ze het beste kunnen omgaan met fysieke belasting. Deze training is nu extra aantrekkelijk omdat deelnemers tijdelijk gebruik kunnen maken van een subsidie van 50%. 

In dit filmpje vertelt Henk Jan Kooke, directeur STEP en specialist in fysieke belasting, over de training.Maak werk van zwaar werk!
De nieuwe training is onderdeel van het Topthema ‘maak werk van zwaar werk’ van ARBOmobiel, de website voor veilig en gezond werken in de mobiliteitsbranche en onderdeel van MENSmobiel.nl. Aandacht voor fysiek zwaar werk is belangrijk, niet alleen op de werkvloer, vertelt Kooke: “In de mobiliteitsbranche zien we vaak klachten aan rug, nek en schouders. Dat komt bijvoorbeeld door het verwisselen van banden of door werkzaamheden onder het dashboard. Maar ook de hele dag staan is een fysieke belasting: uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de medewerkers in de mobiliteitsbranche regelmatig staand werkt. Dat levert ook klachten op, stijve spieren en gewrichten en soms ontstekingen. Je kunt als mens zelf heel veel verbeteren aan houding en beweging. Je moet vaak alleen even ervaren hoe het anders kan: hoe je beter kunt bukken of beter kunt tillen. Deze training is dan ook een investering voor het hele leven!” 

Kijk voor meer informatie, de precieze prijzen en aanmelden op de website van ARBOmobiel.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring