Lever data voor onderzoek betalingsverkeer

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Wat kost een gemiddelde pinbetaling voor een ondernemer? Wat kost een gemiddelde contante betaling? Deze vragen hoopt onderzoeksbureau Panteia te gaan beantwoorden. Panteia houdt hierover eind februari en begin maart een telefonische enquête. Daarbij worden ook tankstationondernemers benaderd.

Doel van het onderzoek is om de kosten van het betalingsverkeer in kaart te brengen. BOVAG Tankstations roept haar leden op ruimhartig mee te werken aan het onderzoek. “Het is voor onze sector goed om inzicht te hebben in de kosten van het betalingsverkeer”, zegt Johan Lantinga, branchemanager BOVAG Tankstations. Pinbetalingen aan de pomp zijn in opmars, inmiddels wordt 33 procent van de transacties met de bankpas afgerekend. “Wij juichen die ontwikkeling van harte toe”, aldus Lantinga. “Vooral met het oog op de veiligheid, minder cash in huis betekent minder kans op criminaliteit.”

Resultaten: medio juni
Het kostenonderzoek betalingsverkeer heeft plaats in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen. Het onderzoek is in het verleden al meermaals uitgevoerd. Behalve pomphouders worden ook ondernemers in de detailhandel, ambulante handel en horeca geënquêteerd. De verwachting is dat Panteio medio juni de uitkomsten gereed heeft.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring