Eerste stap gezet in strafbaarstelling acquisitiefraude

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De Tweede Kamer heeft dinsdag unaniem een initiatiefwetsvoorstel aangenomen dat acquisitiefraude strafbaar maakt. De voorgestelde wetgeving moet ondernemers beter beschermen tegen frauduleuze handelspraktijken zoals spookfacturen.

De wet is een initiatief van SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen en VVD-Kamerlid Foort van Oosten. Ze strijden voor een betere bescherming van ondernemers tegen oneerlijke handelspraktijken. De initiatiefwet tegen acquisitiefraude treedt pas in werking als deze ook door een meerderheid van de Eerste Kamer wordt goedgekeurd. Fraudeurs kunnen straks een boete krijgen van maximaal € 81,000,- of twee jaar gevangenisstraf.

BOVAG-ondernemers hebben al jarenlang te maken met tientallen spookfacturen per jaar, Monique Spruijt van BOVAG Ledenadvies is dan ook zeer te spreken over het wetsvoorstel: “Omdat ondernemers vooralsnog niet door wetgeving worden beschermd zijn ze voor fraudeurs de perfecte prooi. Ik hoop dan ook van harte dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel ook aanneemt, dan kunnen deze cowboys eindelijk worden aangepakt. Tot die tijd adviseer ik leden om alert te zijn en te blijven op verdachte facturen.”

In het dossier acquisitiefraude vindt u handige tips en meer informatie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring