Accijnsclaim: betere cijfers nodig

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG gaat de komende tijd gebruiken om beter bewijsmateriaal te produceren rond de accijnsproblematiek in de grensstreek. Pas als die nieuwe feiten en cijfers rond zijn, neemt BOVAG een beslissing over vervolgstappen.

Na bestudering van de uitspraak van het kortgeding waarin twee gedupeerde grenspomphouders de Staat om een schadevergoeding vragen, concludeert BOVAG dat meer en vooral betere feiten en cijfers nodig omtrent de schade voor de pomphouders voor kansrijke juridische vervolgstappen. Daarom gaat BOVAG samen met de andere partijen van Stichting Accijns Pomphouders daar de komende tijd met stoom en kokend water werk van maken.

Bemoedigend

BOVAG vindt het bemoedigend dat de rechter de zaak ontvankelijk heeft verklaard en dus zich over de materie heeft willen buigen. Bemoedigend is evenzeer dat de rechter beaamt dat de grenspomphouders schade hebben geleden door de accijnsverhogingen. Maar omdat niet is vast te stellen in welke mate, heeft de rechter de eis afgewezen. Er is meer en harder bewijs nodig dat de geleden schade het gevolg is van de accijnsverhogingen en daar gaat BOVAG nu werk van maken.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring