Vier rondes niet genoeg: in januari weer om de tafel voor cao TW

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Een vijfde ronde is nodig voor de cao Tankstations en Wasbedrijven. Maandag 7 december zaten BOVAG en BETA met de vakbonden CNV, FNV, LBV en De Unie om te tafel om verder te praten over een nieuwe cao. De partijen hebben nog geen akkoord bereikt. Op 25 januari praten ze verder.

De afgelopen periode is gebruikt om een aantal zaken met feiten en cijfers te onderbouwen. Dit bleek tijdens de 4de ronde niet voldoende om tot definitieve afspraken te kunnen komen.
 
Daarom is het noodzakelijk om op 25 januari 2016 een vijfde onderhandelingsronde te houden. De extra tijd geeft partijen de ruimte om zaken voor te bereiden en stil te staan bij de punten waarover verschil van inzicht bestaat en daar een oplossing voor te zoeken.
 
Het gaat hierbij onder meer over de loonontwikkeling, maar ook over de manier waarop afspraken uit het landelijke sociaal akkoord van april 2013 goed aan kunnen sluiten op onze sector. Daarbij kan worden gedacht aan het 3de jaar WW en eventuele afspraken rondom de participatiewet.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring