Verzuimcijfer branche gelijk gebleven

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het ziekteverzuimpercentage in de mobiliteitsbranche is in de laatste periodieke brancherapportage gelijk gebleven ten opzichte van het kalenderjaar 2014. Over de periode 1 juli 2014 t/m 30 juni 2015 is een ziekteverzuim van 3,4% vastgesteld.

Dit blijkt uit cijfers van ArboNed. Het gemiddelde ziekteverzuimpercentage in de branche is een goede meetlat om het verzuim in het eigen bedrijf tegen af te zetten.
 
Let op: het gaat hier om het gecorrigeerde ziekteverzuimpercentage. Dat betekent dat bij gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers alleen wordt gekeken naar het percentage dat iemand nog ziek is. Daarnaast worden zogenaamde ‘vangnetters’ (werknemers die in aanmerking komen voor ZW-uitkering) niet meegeteld in dit gecorrigeerde percentage.

Psychische aandoeningen staan op nummer 1 als het gaat om redenen voor verzuim. Deze categorie wordt op de voet gevolgd door problemen met het bewegingsapparaat (rug, nek, schouders, armen en benen).
 
Om verzuim door fysieke problemen te voorkomen biedt ARBOmobiel, onderdeel van MENSmobiel, een complete ‘training-on-the-job’ om medewerkers te leren hoe ze het beste kunnen omgaan met fysieke belasting. Zie onze eerdere berichtgeving voor meer informatie hierover.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring