Subsidie: Brussel roept op tot bouw waterstofstations

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Ondernemers die willen investeren in een waterstoftankstation: meld u bij BOVAG.

De Europese Unie heeft namelijk subsidie beschikbaar voor 7 à 8 locaties langs het hoofdwegennet in Midden- en Zuid-Nederland. Geïnteresseerden kunnen zich melden via tankstations@bovag.nl.

Sinds kort is BOVAG via milieuspecialist Jan Bessembinders betrokken bij het Nationaal Platform Waterstof, een informeel samenwerkingsverband dat mobiliteit op waterstof in ons land moet gaan realiseren. Actueel binnen het platform is een zogenaamde call (een aankondiging van een subsidieregeling) voor het realiseren van waterstofvulpunten in Nederland, België en Luxemburg.

“Aan zo’n subsidie kleven een hoop haken, ogen en voorwaarden en je moet lange adem hebben om vol te houden”, waarschuwt Bessembinders. “Zo moeten de potentiële locaties dicht in de buurt van de snelwegen liggen in het midden en zuiden van het land en moet je bereid zijn om zelf ook te investeren. Verder is het een Brusselse aangelegenheid en dat betekent altijd een hoop papierwerk. Maar als leden van BOVAG Tankstations in het midden en zuiden van het land met concrete ambities rondlopen, is dit een goede gelegenheid om je interesse kenbaar te maken.”

Doe dit binnen een week via tankstations@bovag.nl. Ook als u eerst nadere voorwaarden wilt ontvangen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring