Samen versterken we de fietsvakhandel

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Fietsretailers beseffen meer en meer dat samenwerken écht noodzakelijk is om de fysieke fietsvakhandel te versterken en een antwoord te hebben op bedreigingen van buitenaf, zoals ketenkapers en online fietsverkoop. Het betreft immers een breed gedragen belang.

Dat is volgens branchemanager Niels Hansen de conclusie die getrokken kan worden na zes regiobijeenkomsten die BOVAG Fietsbedrijven de afgelopen weken verspreid over het land heeft gehouden. “Het belang van samenwerken  begint te leven bij de leden. We begonnen met vijftig, maar inmiddels tellen we meer dan 200 retailers die enthousiast en actief met elkaar aan de slag willen gaan en bovendien aangelijnd willen zijn bij de dealerplatforms”, zegt Hansen. “Natuurlijk: deze ondernemers blijven  concurrenten van elkaar. Maar het besef is er dat samenwerken als vakhandel een must is, willen we de positie van de fysieke fietsretail waarborgen in de keten. Dat is goed om te zien.”

Monique Evers van Cycling Evers uit Maastricht is vol lof over de regiobijeenkomsten. Zij bezocht met haar man de bijeenkomst in het Limburgse Urmond. “Dit is in een woord fantastisch”, zegt ze. “Goed dat we als fietsvakhandel samen optrekken om onze positie te versterken. Als dealer alleen overleef je het niet in de sterk veranderende markt waarmee we nu te maken hebben.” Evers zegt collega-fietsretailers in Maastricht te gaan overtuigen om ook BOVAG-lid te worden. “Hoe meer leden, des te sterker we staan. En ik ga zeker een collega uitnodigen om mee te gaan naar de BOVAG Fietsbranchedag.”

De regiobijeenkomsten vormen de opmaat voor de BOVAG Fietsbranchedag, die op 15 februari 2016 plaats vindt in de Zwitsal Fabriek in Apeldoorn. “Samen werkt! is ons thema”, aldus Hansen. “Samen gaan we aan de slag met de toekomstbestendigheid van ons huidige verdienmodel, nieuwe verdienmodellen, de relatie met fietsfabrikanten en het behoud van de fietsvakhandel in de keten.” Hansen roept ondernemers op om allemaal één extra BOVAG-lid mee te nemen naar de Fietsbranchedag. “Daarmee verdubbelen we heel eenvoudig ons collectief en daarmee de potentie voor de toekomst.”

Mis niets en meldt u aan voor de BOVAG Fietsbranchedag via www.bovagfietsbranchedag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring