Revisiespecialist en onderzoeker vinden elkaar bij bijeenkomst TU Eindhoven

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Inspireren. Dat wil BOVAG Revisiebedrijven met haar technische bijeenkomsten op locatie. Dat is 30 november tijdens de bijeenkomst aan de TU Eindhoven meer dan gelukt.

Zo vertelde ir. Jos Reijnders, als onderzoeker verbonden aan de TU Eindhoven, over de mogelijkheden van het mixen van brandstoffen, waardoor emissies van bijvoorbeeld trucks in positieve zin beïnvloed kunnen worden.

Dat viel bij revisie- en dieselspecialist Joop van Zonsbeek (Dreumel) in goede aarde. “Wij zoeken altijd naar innovatieve mogelijkheden om oudere dieselmotoren te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan GTL, een duurdere dieselolie die gemaakt is van aardgas. Vermenging van diesel met GTL kan een aanzienlijke milieuwinst opleveren.” Van Zonsbeek heeft direct na de bijeenkomst contact gelegd met Reijnders, waarbij de heren hebben afgesproken contact te houden. “Wellicht dat we elkaar kunnen inspireren bij het vinden van oplossingen voor het verduurzamen van dieselmotoren.”

De bijeenkomst leverde eveneens sprankelende spreekbeurten op van studententeams die bezig zijn met de ontwikkeling van elektrische raceauto’s, waarvan er een deelneemt aan de beroemde 24 uur van Le Mans. Branchemanager Hannie Tak van BOVAG Revisiebedrijven blikt met tevredenheid terug op de bijeenkomst: “De aanwezige leden waren van begin tot eind geboeid. En de interactie met de sprekers was groot. Dat smaakt naar meer voor een volgende bijeenkomst!”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring